Разположение на магазина МАГАЗИН
shopping-cart КОШНИЦА

Кошницата е празна!

GTX_1650_GPU

 ХАРДУЕРНИЯТ ПЕЙЗАЖ ПРЕЗ 2023 
Все още на върха: GTX 1650 остава най-популярното GPU


Следенето на най-новите хардуерни тенденции в света на игрите винаги е вълнуващо!

А в това отношение Steam, популярната платформа за цифрово разпространение на видеоигри, е абсолютно ненадмината! Steam редовно провежда доброволно проучване, за да предостави на всички гейминг любители информация за хардуерните предпочитания на своите потребители. 

 

И сега, най-накрая дойде моментът да ти представим резултатите от проучването през юни 2023 г., които хвърлят светлина върху настоящото състояние на хардуерния пазар.

 

 

top-3-gpu

Златото взима GTX 1650, среброто остава за…

Първата голяма промяна в класацията отбеляза RTX 3060 - след дълъг престой на върха, популярното GPU падна на трета позиция в проучването през май. Сега бавно, но сигурно започва отново се изкачва, като през юни зае второто място в класацията. Популярността на неговия еквивалент му, пригоден за лаптопи (RTX 3060 Laptop GPU) пък бележи лек спад, като е слязъл от трето на четвърто място, отстъпвайки бронзовия медал на GTX 1060. 

 

А кой взима златото? За втори пореден месец шампион е NVIDIA GeForce GTX 1650, който твърдо държи позицията си на най-популярен графичен процесор сред потребителите на Steam.

 

Не е тайна за никого, че пазарът на графични процесори е силно конкурентен, но хардуерът на NVidia продължава държи доминираща позиция. Когато става въпрос за процесори обаче, Intel запазва преднината си пред AMD в продължение на няколко месеца. По-голямата част от потребителите с процесор на Intel работят в скоростния диапазон от 2,3 GHz до 2,69 GHz. От друга страна, потребителите на AMD са склонни да съобщават за средна тактова честота между 3,3GHz и 3,69GHz.
                                                                                                                                           

 

Различни резултати, ама същите

Сравнявайки резултатите от юни с тези от май, забелязваме, че промените са сравнително незначителни! 

 

Някои аспекти са останали постоянни, като например броят на ядрата, използвани от различните операционни системи. Повечето потребители на Windows използват процесори с 6 ядра, докато потребителите на OSX са склонни да имат системи с 8 ядра. Linux попада някъде по средата, като средно се използват 4 ядра.

 

Важно е да се има предвид, че макар проучването на Steam за хардуера да предоставя ценна информация, то представлява специфичната подгрупа от геймъри, които използват платформата. Въпреки това тези резултати могат да дадат представа за по-широките хардуерни тенденции и предпочитания на потребителите в геймърската общност.

 

 

В заключение…

Проучването на Steam за хардуера през юни 2023 г. определено дава добра представа за текущото състояние на хардуерните предпочитания в игрите. Резултатите са ясни -  NVIDIA GeForce GTX 1650 продължава да властва като най-популярния графичен процесор сред потребителите на Steam, а Intel запазва преднината си пред AMD на пазара на процесори.

 

Очакваме с нетърпение следващата класация, за да видим, дали има размествания на челните места! А ти следи блога ни, за да не изпуснеш актуалните новини от света на гейминга!