Разположение на магазина МАГАЗИН
shopping-cart КОШНИЦА

Кошницата е празна!

Общи условия


По-долу са описани общите условия за използването на информацията и услугите от сайта BestPC.BG, собственост на фирма:
Новатех ЕООД
ЕИК: 175202821
ДДС: BG175202821
Адрес: гр. София, ПК 1582, жк. Дружба-2 бл.304 търговска зала 1

За контакт:
Тел: +359 885 836 555
email: store@bestpc.bgИзползвайки сайта и неговите услуги, вие се съгласявате на по-долу описаните условия.

BestPC.BG е сайт на фирма Новатех ЕООД и представя на своите клиенти богата гама от продукти и услуги. Предлаганите артикули са директен внос на фирмата или се предлагат като дистрибуция от директните вносители.

BestPC.BG си запазва правото на промени по текущите общи условия без предварително известие.

Условия за поръчка


Наличността на продуктите е обозначена за ваше улеснение. В зависимост от продуктите наличността може да се актуализира в реално време или веднъж дневно.
BestPC.BG си запазва правото да уточни по телефона или чрез електронна поща актуалните наличности и възможности за доставка. Сроковете за продуктите маркирани "с поръчка" могат да варират в зависимост от времето, необходимо за внос и доставка от чужбина.

Цените посочени на сайта са с включен ДДС. В цената не е включена цена за доставка, застраховка и наложен платеж, освен ако не е договорено друго.
Посочените цени са за брой или метър, като в описанието на дадения продукт може да има уточняваща информация за по-специфични продукти.
Пример 1: Цена на метър на кабелен канал, който се продава на пръчки от 2 метра - изисква се поръчка на четно число метри, тъй като пръчките не могат да се режат.
Пример 2: Цена на метър на кабел, който е на макара 1000 метра. Отново, поръчката може да бъде за цяла макара, две макари и т.н., но не може да бъде разано от нея.

При поръчка задължително се предоставят телефон и e-mail за контакти. Поръчката няма да бъде изпълнена при неправилно попълнени данни за връзка.

При кореспонденция по електронен път, потребителят се съгласява, че комуникацията удоволетворява неговите изисквания спрямо закона и я приема, като равнозначна на предаваната чрез хартиен носител или устно по телефона.

Отказ от поръчка


Потребителят може да откаже и върне доставен продукт в един от следните случаи:

 • Когато има възникнал дефект по време на транспортирането
 • Когато има несъответствие с поръчания продукт
 • Когато има разминаване с договорената цена


Горепосочените точки важат към момента на получаване на поръчката. Извън описаните случаи и условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да върне доставените продукти.

Връщане на стоки до 14 дни

Продуктите, предлагани от BestPC.BG могат да бъдат върнати в срок от 14 дни от датата на получаване на продукта.
Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние като при доставката. Продукти, които са поправяни от неупълномощени лица, включително от клиента, които са повредени в следствие на работата на клиента с тях, такива с увредена или нецялостна упаковка, със следи от износване, одрасквания или следи от удари (например, но не само механични/електрически и др.), няма да бъдат приемани. Не се приемат и продукти, които не са придрожени от всички аксесоари, с които са били доставени, включително всички найлончета, торбички и защитни елементи.

Продуктите, които се връщат, трябва да бъдат с непокътнати етикети, в оригиналната опаковка, оригиналната гаранция и всички документи, с които е бил доставен продукта.

В случай на покупка на повече от един продукт от един и същи модел и желаете да върнете повече от един, само един може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка.

Транспортните разходи за доставка и връщане на продукта се поемат от клиента.

Лаптопи, notebook, компютри

Лаптопи с активиран ОЕМ лиценз не могат да бъдат връщани, както и такива, на които операционните системи или други програми, с които са доставени са деинсталирани.


Процедура по връщане на стоки

Ако клиент желае да върне стока, по чл. 55 (ал.1) от ЗЗППТ, трябва да я изпрати с куриер или достави на място към един от следните адреси:

1. гр. София, ПК 1582, жк. Дружба-2 бл.304 търговска зала 1, Новатех ЕООД, 0885 836 555

2. гр. София, ПК 1582, офис Еконт, ул. Делийска Воденица, Новатех ЕООД, 0885 836 555


Новатех ЕООД приема стоката и при неустановени нередности описани по-горе, връща плащането на стоката по банков път. Клиентът е длъжен да предостави банкова сметка.

Разходите по доставка на стоката за изпращане и получаване са за сметка на клиента!

Моля, ако изпращате чрез куриер, не пускайте с наложен платеж. Изплащанията правим единствено по банков път, след вземем стоката и се уверим, че условията за връщане са спазени.


ПРОДУКТИ, КОИТО НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ:

 • Всякакъв вид слушалки, които са били разпечатани
 • Принтери и всякакъв вид печатащи устройства, ако консумативите им са били разпечатани
 • Електроуреди от категории "Кухненски уреди" и "Уреди за дома", които имат следи от употреба
 • Специални поръчки - поръчка за стока, която e маркирана "с поръчка" и ще бъде поръчана специално за Вас.
 • Заплатени суми за услуги, които вече са консумирани - ремонт, инсталация на софтуер, сключени застраховки на техниката, закупени допълнителни гаранции;
 • Транспортни разходи, такси при плащане и наложен платеж (при връщане на техника не се възстановяват разходите за транспорт, такси при плащане или наложен платеж, заплатени от Вас по време на покупката);
 • Стоки, които не са в оригиналната си опаковка или липсват части от нея, както и наранен, изтрит или скъсан сериен номер и/или гаранционна лепенка;
 • Стока с лош вид и видими следи от употреба - драскотини по корпуса, клавиатурата, екрана, зарядни и др. драскотини;
 • Видео и aудио записи, компютърни програми, игри и друг вид софтуер, които се предлагат в дигитален формат (на CD, DVD, download, кодове за активация и т.н.);
 • Консумативи (батерии, тонери, канцеларски материали и др), чийто опаковки са били разпечатани;
 • Лаптопи и компютри с предварително инсталирана операционна система, ако същата е била изтрита и заменена с друга;
 • Лаптопи Toshiba с регистрирана гаранция "No matter what" и "Reliability",Лаптопи Asus с регистрирана гаранция "Reliability";
 • Стоки ​с регистрирани оригинални гаранции в системата на производителя;
 • Продукти, на които е била сменена операционната система или други програми, които са присъствали при доставката на продукта;
 • Оборудване, защитено от пароли, въведени от потребителя или конфигурирани по поръчка за потребителски акаунти, което предотвратява привеждане на устройството към първоначалното му софтуерно състояние;
 •  

   

  Форсмажор


  BestPC.BG не носи отговорност за неизпълнението на поръчки или договори, ако то е в резултат на фактори извън контрола на фирмата. В такива случаи клиентът ще бъде известен своевременно.

  ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

  На страницата BestPC.BG се съхраняват само данни, свързани с поръчките и доставянето на заявеното.
  Дружеството гарантира на своите Потребители неприкосновеността и конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Същите се съхраняват във фирмена база данни, без външен достъп.
  С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от Новатех ЕООД за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба и доставка на поръчани стоки.
  Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.
  Новатех ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Потребителя (-ите) на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Потребителя, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.
  Дружеството е длъжно да предостави информацията по силата на закона.
  Потребителят се съгласява декларираните от него лични данни и копия от лични документи да бъдат предоставяни от Новатех ЕООД на трети лица - кредитори, когато това е необходимо и е във връзка с избран от потребителя начин на плащане "На изплащане, с кредит”.