Разположение на магазина МАГАЗИН
shopping-cart КОШНИЦА

Кошницата е празна!

Профилактика, почистване и оптимизиране на лаптопи и компютри


Профилактика, почистване и оптимизация на софтуер


С времето Вашият лаптоп или компютър започва да работи по-бавно или/или да създава проблеми. Най-честата причина за това е охладителната система и софтуерът, който се инсталира с времето.
За да се отстрани проблема е необходима профилактика от специалист.

Цената на профилактиката може да видите в нашата ценова листа тук.

При работа, охлаждащите елементи на вашият лаптоп или компютър се задръстват с прах, косми, насекоми и други частици. Податливи на замърсяване са всичките три компонента на системата:

Радиаторите

Задръстен радиатор

За да работи нормално, той се нуждае от охлаждане, което се постига чрез постоянен поток от въздух преминаващ през радиаторите. Когато те се задръстят, охлаждането не се извършва, получава се прегряване на чиповете, а това води до по-бавна работа на техниката, забивания и рестартиране.

Вентилаторите

Задръстен вентилатор

В повечето случаи, потока от въздух във вашият компютър или лаптоп е създаден от вентилатори, които го провеждат през отворите към радиаторите. Вентилаторите също страдат от праха и замърсяването, започват да се движат по-бавно или напълно спират. В резултат на това, охлаждащият радиаторите въздух намалява или напълно спира. В определени случаи не могат да бъдат изчистени или поправени и е необходима тяхната замяна.

Термо-паста и термо-падове

Проблемна паста

Проблемна паста

Нормална паста

Паста след смянаЗа да се проведе охлаждането от радиатора до процесорите и чиповете на Вашият компютър или лаптоп, се използват провеждащи топлината термопасти и/или термо-падове. С времето тяхната структура и проводимост се нарушава, като съответно качествата им да провеждат топлина значително намаляват. В резултат дори при добро охлаждане на радиаторите, вашите процесор и чипове не се охлаждат достатъчно и са налице отново забиванията, бавната скорост и нестабилната работа на системата. За да се отстрани този проблем е необходимо термо-пастата и/или термо-падовете да бъдат заменени.

Оптимизиране на софтуер и операционна система

С течение на времето върху Вашият компютър или лаптоп се инсталират множество драйвери, програми и кръпки към операционната система. Когато инсталирате програма, която е нужна за работата Ви, често с нея успяват да се вмъкнат няколко други, които не само, че не са необходими, но са и бавещи Вашият компютър. За още по-лошата работа могат да допринесат и adware и spyware програми, както и вируси. Всички тези ненужни и пречещи софтуери могат не само да изразходват процесорния ресурс, но и оперативната памет на Вашият лаптоп или компютър.

Ние предлагаме оптимизация на софтуера, чрез отстраняване на ненужните програми, изчистване на всички вируси, spyware и adware продукти. Оптимизираме операционната система, премахване на ненужни стартиращи се процеси, ъпдейтване на драйверите и качване на "кръпки" за бързодействие.


Как протича профилактиката и почистването на един лаптоп или компютър


  • Разглобяване на лаптопа или отваряне на компютъра
  • Почистване на отворите и вътрешността на кутията / корубата
  • Отделяне на различните охлаждащи компоненти от останалите части
  • Почистване на радиаторите и вентилаторите. Замяна на повредени вентилатори с нови
  • Замяна на термо-паста и термо-падове
  • Сглобяване на лаптопа или компютъра
  • Оптимизиране на софтуера (по желание на клиента)
  • Натоварване на процесора, паметта и графичния процесор на 100% и измерване на температурата
  • Външно почистване на лаптопа, включително на екрана със специален препарат и микрофибърна кърпа


  • Цената на профилактиката може да видите в нашата ценова листа тук.